Cookie policy


Политика за користење на колачиња

Колачињата се мали датотеки со податоци што некои веб -страници ги поставуваат на вашиот компјутер или друг уред кога ги посетувате. Тие се користат од многу сопственици на веб -страници, вклучително и novakonsalting.mk. Колачињата се поврзани со машината што ја користите за да ја посетите нашата страница, а не за вас како поединец. Освен ако не се најавите или дадете лични податоци преку ваша употреба на оваа веб -страница, не се собираат лични податоци.

Колачињата најчесто се користат од веб -страниците за да се запамети некој аспект од вашата тековна или претходна посета. Ова може да вклучува работи како што се изборот што сте го направиле или преференции што сте ги избрале за време на вашата посета. Веб -страниците најчесто го прават ова со цел да ги подобрат или прилагодат вашите сегашни и идни посети на таа страница или други поврзани страници.

Еден пример може да биде кога посетувате страница на која сте биле порано, таа страница може да користи колаче за да провери кои информации сте ги разгледале претходно за да добиете идеја за темите што може да ве интересираат.

Информациите зачувани во колаче може да ги прочита само веб -страницата што го ставила колачето или други сајтови со кои се согласил да споделува информации.

Нови прописи за колачиња


Новите регулативи на ЕУ што влијаат на употребата на колачиња неодамна стапија во сила и Канцеларијата на Комесарот за информации издаде упатства за употреба на колачиња на веб -страниците во Обединетото кралство. Во PKF International, ние сме посветени да ја заштитиме вашата приватност и безбедност и моментално работиме на тоа да обезбедиме целосно исполнување на новите прописи.

Нашата политика за колачиња


Нашата политика е да користиме колачиња само за да го подобриме начинот на кој работиме со вас или кога тие се од суштинско значење за начинот на кој функционира страницата.

Видовите активности за кои може да користиме колачиња се:

  • За да дознаете како луѓето ги користат нашите страници, како на пример колку често посетуваат, на кои страници одат и на кои линкови кликнуваат, за да можеме да ги подобриме нашите веб -страници
  • За да ни помогне да обезбедиме релевантни информации, како што се детали за производи, услуги и други информации што можеби ве интересираат

Ние не користиме колачиња за да складираме лични податоци или други податоци што може да се користат за да ве идентификуваме како поединец.

Секогаш кога е можно, ќе ги наведеме колачињата што се користат на нашите веб -страници. ПКФ Нова консалтинг во моментов користи колаче Session ID кое е чисто за собирање метрики базирани на перформанси на веб -страница. ПКФ Нова консалтинг не собира или складира лични податоци преку нашата веб -страница.

Како да ги исклучите колачињата


Можете да ги исклучите колачињата во поставките на прелистувачот. Ако навистина ги исклучите, важно е да запомните дека можеби нема да можете да ги користите сите услуги на нашите веб -страници.